RSS

Pruimenlambik (Plum lambic)

14 Sep

In mijn tuin heb ik een pruimenboom staan. Op dit moment ben ik pruimenlambik aan het maken met 350 g/l pruimen op lambik van Cantillon (50%), Lindemans (45%) en Mort Subite (5%). De vergisting is nu ongeveer half weg en de smaak is al redelijk. De kleur is redelijk licht rood/roze waarschijnlijk afkomstig van de schillen van de pruimen want het vruchtvlees van de pruimen is geel. In de smaak is duidelijk de lambik afkomstig van Cantillon waar te nemen. Bottelen is voorzien rond midden oktober vanaf dan begin ik aan mijn kriek “récolte 2012”.

I have a plum tree in my garden and will use the plums to make a plum lambic (a bit like a Tilquin Quetsche).
I am using 350gr of plums per liter on lambic of: Cantillon (50%), Lindemans (45%) and Mort Subite (5%). The fermentation is now half way and the flavor is pretty nice already. The color is light red/pink probably due to the peel of the plums, because the inside of the plums is yellow. The taste of the Cantillon lambic is really coming through already. The bottleling will be done around mid october, then I will start my new kriek project ‘récolte 20012’.

Image

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on 14/09/2012 in fruit lambic, Stijn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: