RSS

Oude Geuze

14 Sep

oude geuze

Op 09/06/2012 heb ik een “oude geuze” gestoken met 15% Oud Beersel (bag in box van 07/04/2012) die van héél goede kwaliteit was, 20% Girardin jonge lambik, 20% De Troch die op die moment 14 maanden was en redelijk visceus, 40% Lindemans van (zoals altijd) 11 maand (waarin de typische “cuvée Renée smaak duidelijk in te herkennen was) en 5% Cantillon (grand cru bruoscella 2008 van cognac vaten). ik heb vorige week een klein flesje opengedaan (37.5cl) om te controleren of er C02 was gevormd en de verzadiging was meer dan behoorlijk. De smaak was veelbelovend maar uiteraard véél te jong aangezien de estervorming nog op gang moet komen.

On 09/06/2012 I have made a blend from 15% Oud Beersel, 20% De Troch, 20% Girardin, 40% Lindemans and 5% Cantillon (grand cru bruoscella). Last week I tasted a small bottle (37.5cl) and the amount of carbondyoxide was good but the taste was still young because the ester formation is not really started yet. But I have a good feeling about the result in the near future.

Van de Velde Stijn

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on 14/09/2012 in geuze projects, Stijn

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: